[STARTSIDE][STRØMSBU V.G. SKOLE] [ÅMLI V.G. SKOLE] [LESESTAFETTEN] [AUST-AGDER BIBLIOTEK OG KULTURFORMIDLING]

SLUTTRAPPORT OM LESESTAFETT-ETAPPEN PÅ STRØMSBU VGS
 

Skoleåret er slutt, og det er tid for å oppsummere vår deltakelse i LESESTAFETTEN.
Hva har skjedd etter at vi sendte stafettpinnen videre i desember, og hvilke erfaringer har vi gjort?

Etter at elevene hadde lest de bøkene de valgte, presenterte de bøkene for medelevene, de fleste valgte muntlig presentasjonsform. Dette gav fine ringvirkninger i klassen, og mange lånte, leste og diskuterte bøkene etterpå.

På den måten kan vi si at målet med å stimulere til leselyst blant ungdom er oppfylt. Men vi hadde til nå ikke vært ute i ungdomsskoler med litteratur. Bare et fåtall elever kunne tenke seg å formidle litteratur til yngre lesere, men i prosjektuka i mars slo 4 elever til og kontaktet sine tidligere ungdomsskoler. Under tittelen UNGDOM OG LITTERATUR gjennomførte de en spørreundersøkelse om ungdoms forhold til litteratur. Som takk for svarene, presenterte de bøker for elevene. Våre elever kom fornøyde tilbake, og de mente at de hadde møtt et interessert publikum. Presentasjonene var enkle med korte innholdsreferat, smakebiter opplest fra bøkene og begrunnelser for anbefalingen. Flott gjort av leseglade jenter!

Bøkene som ble presentert var bl.a.:
 
Ellen Hofsø Det er noe jeg må si deg Solum 1991
Zana Muhsen og Andrew Crofts Solgt Hjemmet 1992
Hilde Hagerup  Løvetannsang Aschehoug 2002

Noe for enhver smak!
 
 
Klikk for større bilde..
Fra Nordisk bibliotekuke i
Arendal bibliotek
Foto: Erik Holand/Agderposten
I mai deltok barne- og ungdomsarbeiderne på ”Barnekulturuka” i Arendal ved å sette eventyrpreg på byen. Lese- og fortellerstunder på Arendal bibliotek ble holdt, og Marianne satt på torvet med eventyreska si og hadde mange forestillinger med eventyret om ”Pannakaka” med rekvisitter. 

De andre elevene gikk rundt i byen som Snehvit og de syv dvergene, klovner og gjøglere. De lekte med barnehage- og skolebarn som hadde lagt turen til byen. Ja, til og med Mumipappa fra høstens bibliotekuke var på byen til stor glede for alle.
 

Så nå er punktum satt for LESESTAFETTEN for denne gangen.  Vi er mange opplevelser og mange tusen leste sider rikere!


 

20.06.03
Bodvild T. Standal
Prosjektansvarlig Strømsbu vg. skole
 
 

>> Tilbake