PRESSEMELDING 

AUST-AGDER BIBLIOTEK OG KULTURFORMIDLING 
INVITERER TIL 2 SPENNENDE DAGER MED KULTURFORMIDLING I FOKUS:
 

                                                                                           

 
KONSERT I ”KJERKA” KULTURVERKSTED ONSDAG 13.OKT. KL. 20.30 MED

Jo Nesbø og Lars Jones
"Juging varer lenger"

Det som begynte som en ”one-off”-happening med en suksesskonsert på viseklubben Josefine, har etter hvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sanger sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Jo snakker om å juge, om faren sin, om skihopping, danseskoler, rottweilere, tatoveringer og resten av familien. Og spiller stort sett selvskrevne viser. Dermed er han og Lars, nesten uten å ha tenkt over det, en del av en gammel storyteller-/singer-/songwriter-tradisjon som noen tror døde ut med leirbålet. Tanken bak konserten er ikke stor. Bare å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden: en gitar, en bass, et munnspill, to stemmer og en smule nærhet. På en god  kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke - og kanskje til og med litt varme. 

Jo Nesbø, f. 1960 

  • Vokalist/låtskriver i Di derre (”Den derre med Di derre” 1993, ”Jenter & Sånn” 1994, ”Gym” 1996, ”Slå meg på” 1998)
  • Soloartist (”Karusellmusikk” 2001) 
  • Krimforfatter og skribent (”Flaggermusmannen” 1997 (Rivertonprisen, Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman, ”Kakerlakkene” 1998, ”Stemmer fra Balkan” 1999, ”Rødstrupe” 2000 (Bokhandlerprisen), ”Karusellmusikk” 2001, Sorgenfri 2002 (Mads Wiel Nygaards legat) 
Lars Jones, f. 1965
  • Soloalbum ”Raindrops To The Desert”, Sony Music 1996
  • Samarbeidet med blant annet Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grete Svendsen og Di derre.


INSPIRASJONSDAG OM LITTERATURFORMIDLING 
TORSDAG 14.OKT. KL. 09.30 – 16.00 PÅ CLARION TYHOLMEN HOTELL.

Anne Downes (UK)
”Putting the Readers First”

Vi har kalt høstens bibliotekmøte for ”en inspirasjonsdag om litteraturformidling”. Temaet er i tråd med fylkesbibliotekets ønske om å satse spesielt på lesing og litteraturformidling og vårt nye prosjekt Bokåpnerne (www.bokåpnerne.no) som har som målsetting å styrke leselysten blant barn og unge.  I år henter vi en foreleser fra England, -  Anne Downes, som representerer deres ledende ”Reader Development Agency”, kalt Opening the Book

”Putting the Readers First” – en introduksjon til leseutviklingsprosjektene i Opening the Book har en grunnleggende tenkning som går ut på å utnytte lesernes erfaringer og kompetanse mye mer aktivt i bibliotekene. Med relativt enkle midler bruker bibliotekene dette systematisk for dermed bedre å formidle skjønnlitteratur for den store gruppen av lesere som ikke vet akkurat hva de er ute etter. Hva kan vi gjøre for å formidle rett bok til rett låner?
Arrangementet er primært for bibliotekarer, men andre litteraturinteresserte er også velkomne.

Mer info om begge arrangementene: 
Aust-Agder Bibliotek og Kulturformidling tlf 370 13920 
 


 
 
 
 

[ Tilbake ]